Voor 4 bladerdeeghapjes:
Ongeveer 100 gram gehakt
Teentje knoflook fijngesneden
Kleine ui fijngesneden
1 eetlepel mango chutney, vers of uit de winkel
Beetje citroensap
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel kerriepoeder
Eventueel rozijntjes
4 plakjes bladerdeeg
Peper en zout
Melk of ei (om het bladerdeeg mooi glimmend te maken)
Mango chutney voor erbij
Bak het gehakt in de pan, het gehakt moet lang bakken, zo lang dat je het helemaal krokant ziet worden. Ondertussen mag je daar wat peper en zout bijvoegen.
Voeg de knoflook toe en de fijngesneden ui, het gaat nu al heel lekker ruiken!
Dan kan je een beetje komijn toevoegen. Voeg 1 flinke theelepel kerrie, de chutney, de citroensap en de rozijntjes toe.
Als alles goed op smaak is, mag je het mengsel in een vergiet doen. Laat het goed uitlekken want anders is het niet fijn werken met het bladerdeeg.
Haal het bladerdeeg uit de vriezer, doe de gehaktvulling in het midden en vouw de puntjes naar elkaar toe, als een driehoek. Het bladerdeeg moet wel enigszins ontdooid zijn. Je kan de randen goed aandrukken met een vork. Dan kan je met een kwastje wat melk op de driehoekjes doen en kan het 20/25 minuten de oven in op 180 graden, of totdat je denkt dat het bladerdeeg bruin genoeg is. Serveer er wat chutney bij om in te dippen.