Een soep is een prachtige manier om alle groente die je hebt te verwerken: in deze broccolisoep kan je ook gewoon de stronk doen ( wel het uiteinde even afsnijden)
2 teentjes knoflook
3 sjalotten/uitjes
3 kleine aardappeltjes
1 Prei
2 broccoli ‘s ongeveer 750 gram 🥦
1,5 Groente (vegan) bouillon tablet
2 theelepels kerrie
peper en zout.
scheut haverroom
Knoflookcroutons:
Paar sneden brood (liefste volkoren)
3 teentjes knoflook
Peper, zout, olijfolie
Schil de aardappels. Snijd de knoflook, sjalot, prei en broccoli fijn, ook de stronk! Houd de prei apart en was goed in een vergiet. In een prei kan altijd veel aarde zitten!
Doe een scheutje olie in de pan en zet de pan op een medium vuur. Bak de knoflook en ui samen voor een paar minuten.
Voeg de kerrie toe. Voeg de prei toe, de aardappel en vervolgens de courgette. Bak tien minuten.
Voeg vervolgens een groente bouillonblokje toe en laat de groente ongeveer 15 minuten koken. Vul aan met water. Pureer de soep en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voor de knoflookcroutons:
Snijd de sneetjes brood in vierkantjes. (Je kan hier ook prima oud brood voor gebruiken!) Doe een scheut olijfolie in een schaaltje en voeg peper, zout en fijngesneden knoflook toe. Meng alles goed door. Bak de croutons in de oven in tien minuten op 190 graden. Je kan de croutons ook bakken in de koekenpan