Mexicaanse paprika soep

De kinderen van mijn kookles waren dol op deze soep! Sommigen namen wel 5 bakjes. Er waren in mijn middagklas velen die het ook niet wilden proberen, maar nadat er kinderen waren die meer en meer wilden, dachten ze: hmmm misschien moet ik het toch maar proeven. En dan daarna voor een tweede keer opscheppen! hier doe ik het voor, dit is mijn missie. Kinderen uit die comfortzone halen. maar ook dat ze liefde krijgen voor wat ze zelf bereidt hebben. Zie de foto’s van de workshops op instagram

500 gram tomaten
3 uien
2 winterpenen
1 prei
3 paprika’s
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten
1 pakje frito
1 groente bouillon tablet
1/2 pak volkoren tortilla
100 gram witte kaas
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel paprika poeder mild
1 theelepel komijn
Peper, zout.

Snijd alle ingrediënten mooi fijn!

Bak op een hoog vuur de ui, knoflook, prei en winterpeen aan. Dit mag best een beetje donker worden. Voeg daarna de paprika en tomaat toe en laat even door pruttelen. Voeg daarna de specerijen toe en laat 5 minuten door pruttelen. Daarna de frito, het bouillonblokje, en voeg water toe. Laat dit geheel 20 minuten door pruttelen en proef! Kook de kikkererwten in 2 minuten en laat goed uitlekken.

Van de tortilla’s maak je heerlijk krokante “chips”. Snijd in puntjes en bestrijk met olijfolie. Doe ze even kort in de oven op 180 graden

Daarna kan je de soep pureren. Voeg later de kikkererwten en de verkruimelde witte kaas toe. Serveer met de krokante chips.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *