Indiase samosa met verse mango chutney

500 gram aardappelen
2 uien
150 gram Tuinerwten
3 tenen knoflook
1 theelepel garam massala
1 theelepel kerrie
1 theelepel komijnzaad
Peper, zout
Pakje hartig taartdeeg

Schil de aardappelen en snijd vervolgens zeer kleine dobbelsteentjes van 1/2 cm groot. Kook de aardappelen 5-10 minuten en giet af. Spoel de aardappelen daarna af met koud water. De Tuinerwten kook je vervolgens ongeveer 5 minuten en giet en spoel je ook af.

Snijd de ui en knoflook zeer fijn. Fruit de ui in de koekenpan op een laag vuur voor ongeveer 5 minuten. Daarna voeg je de garam massala, kerrie en komijnzaad toe en bak je dat mee. Als laatste voeg je de Tuinerwten en de aardappel toe en meng het geheel goed door.

Haal de plakken hartige taart deeg uit de vriezer en laat ontdooien. Leg het vervolgens op een bakpapier. Trek met een mes een cirkel om een plastic kommetje zodat je een cirkel krijgt. De restjes deeg die overblijven voeg je bij elkaar en maak je nog een plak van. Vul het deeg met de vulling en vouw de cirkel goed dicht tot je een halve maan hebt. Druk daarna met een vork aan. Leg de pakketjes 15-20 minuten in de oven.

Chutney:

1 mango
2 tenen knoflook
1 ui fijn gesneden
1 theelepel gember , fijn geraspt
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels
50 ml azijn
100 gram suiker

Ondertussen maak je de mango chutney. Schil en snijd de mango in stukken. Snijd de knoflook en ui en rasp de gember. Doe in een steelpan eerst de ui, knoflook en gember en voeg daarna de rest van de ingrediƫnten toe. Laat lekker pruttelen en verwijder voor het pureren de kruidnagel en de kaneelstokjes. Serveer bij de samosa, eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *