Courgette-Kikkererwtenburgers

Voor 12 sliders :

200 gram geraspte courgette (grove rasp)
1 sjalot
1 teen knoflook
100 gram kikkererwten in blik (uitlek gewicht)
50 gram havermout
25 gram pinda’s of zaden
2 eetlepels volkorenmeel
Bordje met paneermeel
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Peper,zout
1 ei
12 mini hamburgerbroodjes

-Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Rasp de courgette met een grove rasp en leg het mengsel in een schone theedoek. Dit moet je later helemaal uitwringen om al het overtollige vocht eruit te krijgen.

-Spoel de bonen af met koud water in een vergiet en laat goed uit lekken. Daarna leg je een keukenpapier op je werkblad en maak je de bonen extra droog.

-Doe de bonen, de sjalot, de knoflook, de specerijen, een klein beetje zout en peper en de havermout en meel in de keukenmachine. Doe het courgettemengsel (uitgeknepen) in een kom en voeg het 2 eetlepels paneermeel toe en roer met een spatel goed door. Meng daarna het bonenmengsel met courgette en de zaden en vorm van dit mengsel 12 hamburgertjes.

-Bestrooi paneermeel op een bord en doe de hamburgers door het paneermeel voordat je ze in de pan doet.

Doe olie ( 3 eetlepels) in de koekenpan en doe de hamburgertjes per 6 in een koekenpan, druk ze een klein beetje plat. Bak de hamburgers krokant bruin aan beide zijden.

Voor de koolsla:

2-3 wortelen geraspt
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
Hand munt,fijn gesneden
Peper &zout

Meng alle ingrediënten samen tot een koolsla

Maak de hamburgertjes op met de hamburgers en daarop de wortel-munt-sla.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *