Worteltaart met cashewroom

#positivefoodvibes. Deze plain worteltaart bak je al voor 6 euro, 0,60 cent per punt. Mocht je die heerlijke cashewroom erop doen wordt de taart iets duurder, maar maakt de taart zeker af. In het kader van iedereen motiveren voor zelf, gezond, lekker en vers koken is deze taart geweldig als je iets te vieren hebt. Ook als je budget beperkt(er) is.

worteltaart voor 6 euro….Incl de room + 5 euro (heerlijke aanvulling voor als je wat extra’s wilt)

Voor de taart:

225 gram zelfrijzend bakmeel 0,40
1 tl bakpoeder 0,05
3 tl koek- en speculaaskruiden 0,20
1 mespunt zout
200 gram lichte basterdsuiker 1,00
3 eieren +1 eidooier 1,20
150 ml zonnebloemolie 0,25
500 gram wortelen geraspt 0,90
100 gram walnoten 1,50
Rasp van een halve sinaasappel 0,50

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een kleine taartvorm aan de onderkant met bakpapier en smeer de zijranden in met zonnebloemolie. Zeef het bakmeel en bakpoeder in een ruime kom. Voeg de sinaasappelrasp, zout en specerijen toe. Meng met een spatel goed door elkaar.

Doe de suiker, eieren, eidooier, olie samen in een kom en mix voor 5 minuten door tot er een mooie en luchtige massa ontstaat.

Rasp de winterpeen met een grove rasp en hak de walnoten wat fijner. Meng alles samen en spatel goed door elkaar tot er een egale massa ontstaat. Doe de taart 45 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

Cashewroom

Dit is een recept dat ik heb gebruikt uit het kookboek van Sue. Ik had niet veel in huis en wilde toch een frosting maken… deze frosting is heerlijk maar niet perse budget wise georiënteerd ( en ook niet vegan met honing) . Omdat ik heb gebruikt wat ik in huis heb is het recept naar mijn voorraadkast aangepast.

250 gram ongezouten cashewnoten

6 el amandelmelk

60 gram gesmolten kokosolie

60 gram honing (of ahornsiroop)

2 el appelciderazijn

1 theelepel vanillebonen pasta

Snuf zout

Week de cashewnoten minimaal twee uur in water, spoel af met koud water en dep droog. Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix het geheel tot een homogene massa. Doe minimaal een uur in de vriezer. Mix het daarna voor minimaal 10 minuten totdat er een room ontstaat. Het is mega lekker!!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *