Ik had van de week spruitjes opgehaald bij mijn favoriete boer, hier in Almere hout, bij boer Grimme.
Hij verkoopt ook fantastische Agria aardappelen, wellicht bekend onder de “friet” aardappel, maar desalniettemin ook een fantastische aardappel om puree van te maken, enfin. Bovendien heeft hij heerlijke uien, en kakelverse eitjes en hij is altijd aardig!
Spruitjes had hij daar ook! En ik wilde eens wat verfrissends doen met “de” spruit.
Ingrediënten 2 personen:
10 spruitjes
Een theelepel nigellazaad (toko, optioneel)
Een stengel lente ui
Een mandarijn (de rasp)
Een Thais pepertje (of zonder als je het met kinderen eet)
Dressing:
De sap van een mandarijn
Een halve eetlepel honing
Peper
Zout
Scheutje azijn
Eetlepel soja saus
Probeer de spruitjes zo dun mogelijk te snijden, zo dat je er bijna doorheen kan kijken. Dit geldt ook voor de lente ui in ringetjes en de Thaise peper.
Maak je bordje mooi op en voeg als laatste de dressing toe over de “carpaccio”. Maak af met het nigellazaad, de pepertjes en wat ringetjes lente ui. Een heel verfrissende en unieke combinatie, enjoy!
Ps: Nigellazaad is een zwart komijnzaadje, het geeft een heerlijke toevoeging aan dit gerecht!