Van de zomer, net nadat we uit Curaçao waren terug gekomen, hadden wij een groente ruil dag met onze buren.
Zij hebben dan andere kruiden en groenten in de tuin dan wij (al hadden wij nog helemaal niks) en op die manier maak je een ander weer blij met wat je zelf teveel hebt. Je inspireert elkaar en deelt meer dan alleen de straat. Iedereen in de straat is bezig met groente verbouwen, duurzaam leven en zorg dragen voor dier en natuur.
Wij hebben van al onze lieve buren wat meegekregen en daar een heerlijke salade mee gemaakt. De salade is hier gebaseerd op wat wij op dat moment kregen, maar kan je natuurlijk qua inhoud en hoeveelheid geheel zelf bepalen. Daarom staan er bij dit gerecht geen exacte hoeveelheden.
Ingrediënten voor een grote schaal:
Palm kool bladeren
Blad sla
Wortels
Smaakvolle tomaatjes
Komkommers
Flinke had bieslook
Flinke hand munt
Flinke hand basilicum
Flinke hand platte peterselie
3 eetlepels Olijfolie
2 eetlepels truffel mayonaise
Peper, zout
Gezouten amandelen, 50 gram
Optioneel, feta kaas, 50 gram
Snij de groenten in mooie dunne plakken, ringen, of scheur ze fijn (zoals de koolbladeren en sla).
Maak een dressing van de truffel mayonaise en de olijfolie.
Snij alle kruiden fijn of knip ze fijn met een schaar.
Nu kan je het bord mooi op gaan maken, meng alles mooi door elkaar, nootjes er boven op en dan even bestrooien met wat peper en zout.
Vlak voor het serveren doe je de dressing erop. Dit zorgt ervoor dat de groenten lekker knapperig blijven.