Krokante havermout

Mijn krokante havermout, misschien niet de meest aantrekkelijke of kleurrijke foto van mijn website, maar wel een recept waarvan ik weet dat je het in je vaste repertoire zal opnemen! Kinderen kunnen dit ook makkelijk zelf maken. Mijn recept hieronder is puur een basisrecept. Voel je vrij te combineren met verschillende soorten noten, gedroogd fruit of andere toevoegingen! Ook heerlijk met de overnight havermout!  

Ingrediënten voor ongeveer 6 porties: 

250 gram havermout  
3 eetlepels kokosolie  
3 eetlepels honing 
50 gram kokosvlokken  
50 gram amandelschaafsel 
Paar druppels vanille extract 
1 theelepel koekkruiden  
1 theelepel kaneel 
2 eetlepels chiazaad 
Optioneel: een snuf 5 spice of gemberpoeder  

Doe de kokosolie in de koekenpan en laat de olie smelten. Ik zet mijn pan altijd op een vrij hoog vuur. Let dan wel op dat je niet weg loopt, het wordt sneller krokant maar kan door het karamelliseren van de honing kan het ook snel verbranden.  

Voeg de havermout toe en roer goed door. Daarna volgen de andere ingrediënten. Het hele bakproces duurt ongeveer tien minuten. Ik maak zelf altijd vrij kleine hoeveelheden omdat ik het een kleine moeite vind het steeds vers te maken. Na ongeveer tien minuten zou de honing kleverig om de andere ingrediënten moeten kleven. Laat het vervolgens afkoelen. Daarna verandert de havermout van kleverig naar krokant!  

Bewaar je havermout altijd in een luchtdichte weckpot of container. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *