Havermout met havermout

Eigenlijk best grappig, je eet dit gerecht met twee soorten havermout. De ene variant heeft een nacht in de koelkast gestaan en is dus een zacht geheel geworden.

De andere variant bak ik krokant in de pan, en bewaar ik vaak een week in een grote weckpot. Ik voeg toe wat ik en mijn gezin lekker vinden aan de krokante havermout en daar kan jij dus zelf ook mee variëren.

Voor de overnight havermout, 4 personen:

1 appel, geschild en geraspt
30 gram gedroogd fruit, ik heb hier zelf cranberries gebruikt, maar alles kan!
75 gram havermout
1 theelepel kaneel, 1 theelepel koekkruiden
sap van een halve sinasappel ( de andere helft kan je de volgende dag ook fijnsnijden en er als frisse topping opdoen.
300 ml halfvolle melk
2 eetlepels pompoenpitten, krokant gebakken
een portie huisgemaakte krokante havermout ( of uit de supermarkt).

doe alle ingrediënten in een grote kom, behalve de pompoenpitten en de krokante havermout. Zet de kom een nacht in de koelkast. De volgende ochtend kan je de overnight havermout verdelen over 4 kommetjes. Ik deed er zelf daarna 2 eetlepels van mijn blauwe bes passievrucht smoothie door, verse passievrucht en sinasappel en de krokante havermout met krokant gebakken pompoenpitten. Een licht ontbijt of lunch met daarna een goed gevulde maag!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.