Groentequiche met zalm

Toen een van de eerste keren in San Francisco was, ging ik samen met mijn collega’s op een fietstour. Vanuit het centrum van deze geweldige stad, fietsten we over de Golden Gate bridge. Vanaf deze karakteristieke brug zie je in de verte het beruchte eiland Alcatraz liggen. Eenmaal aan de overkant fietsten we het pittoreske plaatsje in, genaamd Sausalito. Bij een klein houten restaurantje gelegen aan de baai stopten mijn collega’s en ik voor de lunch. Daar at ik een heerlijke prei-zalm quiche, samen met een groene salade. Aan dit gerecht heb ik mijn eigen draai gegeven. Intussen is dit bij ons thuis een klassieker geworden. Heerlijk voor zowel lunch als diner!

Ingredienten:

2 moten zalm (met huid)
2 preien
1 flinke stronk broccoli
1 teen knoflook
2 stengels lente ui
4 eieren
200 ml slagroom of kookroom
100 ml melk
100 gram geraspte kaas
peper
zeezout
1 theelepel kerriepoeder
5 plakjes hartige taart deeg of 1 rol kant en klaar quiche- en taartdeeg
olijfolie

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Bak de zalm in de koekenpan krokant aan alle zijden, dit duurt ongeveer 8 minuten.

Snijd de prei in fijne ringen en spoel dit goed af onder de kraan. Snijd de broccoli in kleine roosjes. De lente ui mag in fijne ringetjes en de knoflook fijn gesneden. Als de zalm krokant gebakken is haal je de eventuele huid eraf en verbrokkel je de zalm. Houd de zalm even apart op een bord. Bak nu de prei en broccoli in 5 minuten, samen met de knoflook gaar. In een mengkom kan je de eieren, slagroom, melk, kaas, peper, zout en kerrie met elkaar mengen. Voeg daarna alle ingrediƫnten uit de koekenpan incl. de zalm aan het eimengsel toe.

Ondertussen kan je het bladerdeeg laten ontdooien als deze uit de diepvries komt. Vet de schaal in met olijfolie en rol daar je bladerdeeg over uit. Met losse plakjes kan je ze alvast over elkaar leggen en op de naadjes aandrukken. Snijd de overhangende randjes vervolgens af. Nu kan je de lente ui over het bladerdeeg uitstrooien. Daarna het hele mengsel. Na ongeveer 45-50 minuten in de oven zou de taart klaar moeten zijn! Als je de taart te hard vindt gaan kan je hem altijd even afdekken met aluminium folie, eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *