Zodra Lea enigszins kon praten zei ze awa Lamuchi… oftewel Awa di Lamunchi. We woonden toen op Bonaire en raakten verknocht aan deze heerlijk frisse juice. Op elke straathoek staat wel een foodtruck waar ze batidos (smoothies en sappen) verkopen, en dus ook dit drankje!
Beeld je zelf maar in dat je op een tropisch strand ligt, zonnebril op en een heerlijk muziekje aan, de zomer kan beginnen! Ik voeg vaak nog extra schijfjes gember, plakjes limoen en wat munt blaadjes toe.
ingrediënten voor een grote kan:
sap van drie limoenen
100 gram suiker
1 liter water
limoen, munt en gember voor de garnering
maak een suikersiroop van 100 ml water en 100 ml suiker. Doe dit in een steelpan tot dat alle suiker is opgelost. Laat de suikersiroop goed afkoelen. Pers de sap van de limoenen uit, en vermeng met de suikersiroop en het water. Goed mengen. Vul je glazen met de munt, limoen, gember en ijsblokjes. Awa di Lamunchi, bebe dushi!