voor 4 personen als bijgerecht of hapje
225 gram cocktail garnalen (diepvries)
50 gram Kokosrasp (liefst wat grover)
200 gram panko (Japans broodkruim)
125 gram zelfrijzend bakmeel
l;ein flesje bruisend water
Zeezout, peper
Paprika poeder
1 teentje knoflook
1 theelepel bakpoeder of bakingsoda
Archide olie
De crispy kokos garnalen zijn lekker in alles!!! Bij een noodle gerecht, bij wat rijst en groente maar natuurlijk ook bij de poke bowl. Natuurlijk ook heerlijk als snack op een feestje.
Lea maakte vorige week poke bowls en daar mocht haar nieuwe favoriet natuurlijk niet bij ontbreken! Je kan naar eigen smaak specerijen toevoegen door de marinade van de garnalen. Door het bruiswater wordt het beslag luchtig!
Laat de garnalen ontdooien en laat ze daarna goed uitlekken. Marineer de garnalen daarna samen met de knoflook, peper, zout en paprika poeder. Meng in een kom de meel, bruiswater, en bakpoeder of bakingsoda tot een mooi egaal beslag. Meng op een bord de panko en kokosrasp en haal de garnalen na het beslag door het panko mengsel. Leg ze dan op een schoon bord. Laat een flinke laag olie in de pan heel heet worden! Dit test je door een houten spatel in de olie te doen en als je belletjes ziet weet je dat de olie heet is. Bak daarna de garnalen aan iedere kant 1,5-2 minuten tot ze goudbruin zijn! Laat ze daarna op een keukenvel uitlekken.