Dessertkoekjes

Oftewel vanille sables met een mooi woord. Deze koekjes zijn heerlijk om zo te eten, maar je kan ze ook heel goed gebruiken als een onderkantje bij romige desserts en taartjes.

Je kan ook variëren door door het deeg een theelepel kaneel of five spice poeder te mengen. Ook kan je het deeg rollen door 50 gram suiker en 1 theelepel kruiden.. dan krijgt het buitenrandje een suiker effect.

Ingrediënten voor ongeveer 16 koekjes:
150 gram bloem, plus extra bloem voor het bestuiven van je werkblad
100 gram koude en ongezouten boter, in blokjes gesneden
50 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
1 eidooier

Mix de bloem met de boter in de mixer met deeghaken tot er een korrelig geheel ontstaat. Daarna voeg je de overige ingrediënten toe. Kneed het laatste beetje met de hand goed door elkaar. Niet te lang, maar wel dat er een mooi consistent geheel ontstaat. Als je een mooie deegbal hebt, wikkel je de bal in vershoudfolie en bewaar je de bol minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Na een uur rol je het deeg zo dun mogelijk uit. Vergeet niet dat je het werkblad met bloem moet bestuiven. Rol het deeg keer voor keer uit en steek uit met een vormpje. Doe bakpapier op de bakplaat en zet 6-8 minuten in de oven. Ze moeten lichtbruin zijn, maar niet te donker.

Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte container.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *