De afgelopen maanden heb ik deelgenomen aan een moestuincursus via de IVN. Na 4 lessen en het benodigde huiswerk mag ik mezelf nu moestuincoach noemen. In de toekomst kan ik nu op een school, moestuinen gaan “inrichten” en ook op scholen daarmee koken. Les 4 kregen wij een enorm aantal groenten en mochten we zelf een gerecht maken! Het smaakte voortreffelijk, dus hierbij het recept:
1/2 Kleine prei
1 teentje Knoflook
1 kleine ui
1 Mandarijn
1/2 peper
2 kleine Winterpenen
1/4 Pompoen
Beetje citroensap
2 eetlepels mayonaise
Scheut olijfolie
Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes. Kook de wortelen en pompoen kort tot ze een stevige bite hebben (ongeveer 5 minuten). Giet de groente af en spoel met koud water.
Bak de fijn gesneden prei, knoflook en ui in een koekenpan en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Schil de mandarijn en haal de velletjes eraf. Snijd de mandarijn en peper in kleine stukjes. Voeg alle ingrediënten samen in een hoge kom en pureer samen met peper, zout, olijfolie en mayonaise tot een smeuïge dip. Heerlijk met flatbread. Of een krokant gebakken tortilla in puntjes.