Mexicaanse empanda’s

Dit is ook echt een heerlijk hapje voor als je een borrel organiseert of gewoon als tussedoortje want het is vega en gezond! je kan er natuurlijk eindeloos mee varieren. Ik maakte het recept op school met gezonde ketchup of guacamole!

250 gram zoete aardappel,fijn gesneden
1-2 uien, fijn gesneden
2 tenen knoflook
1 klein blikje mais
1 prei, zeer fijn gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel Mexicaanse kruiden mix
1 theelepel zout, peper
1 rode paprika zeer fijn gesneden
1 ei
pakje hartige taart deeg

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de klein gesneden zoete aardappel voor ongeveer 5 minuten en spoel daarna af met koud water.

Fruit de fijn gesneden ui, prei en knoflook aan en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de kruiden en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten. Voeg daarna de paprika, zoete aardappel en mais toe en bak samen nog 5 minuten. Laat ondertussen de vellen hartige taart langzaam ontdooien. Neem een plastic kommetje en maak een cirkel van je deeg. De overige stukken deeg gaan we gebruiken voor de soep stengeltjes in de soep.

Zorg dat je vulling goed droog is (laat anders eerst uitlekken in een vergiet) en doe een lepel vulling in het midden en vouw de empanada dicht.

Prik met een vork de buitenrandjes dicht. Klop in een kom een ei, met een eetlepel water los en bestrijk de empanada’s ermee. Doe ze ongeveer 15 minuten in de oven. Maak daarna je saus.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *