Wortelmuffin met Appel

voor 12 muffins

150 gram Winterpeen
2 appels
2 scharrel eieren
75 ml karnemelk
75 ml zonnebloemolie
150 gram volkoren meel
75 gram volkoren havermout (fijn)
2 tl bakpoeder
Theelepel gemalen kaneel
40 gram dadels
Snuf zout


Verwarm de oven voor op 180 graden

Rasp de winterpeen met de rasp
Schil de appel en rasp de appel
Klop de eieren los in een grote kom. Meng de karnemelk en olie erdoor.

Doe het meel in de kom erbij, havermout, bakpoeder, kaneel en zout. Snijd de dadels fijn. Meng de dadels appel en wortel door het mengsel.

Zet de cakejes in een muffinvorm en doe het mengsel erin. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar in de oven. Prik met een saté prikker om te kijken of de muffins gaar zijn!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *