Veggie pasta bolognese met pangrattato

Dit is het recept dat ik inmiddels meermaals heb gemaakt en natuurlijk ontzettend succesvol is. Natuurlijk zeg ik omdat bijna iedereen van rode pasta houdt. het knoflookkruim Pangrattato, is de meest smaakvolle, gezondste en goedkoopste vervanger van kaas. Bij basisschool het Palet heb ik dit afgelopen week met meer dan 100 kinderen gemaakt. Dit is tevens een geweldig voedzaam en budget vriendelijk recept, waar je iedereen mee kan bereiken!

Pasta:

2 wortels, fijn gesneden in blokjes
1 prei, heel fijn gesneden en goed gewassen
1 ui, heel fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, heel fijn gesneden
2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden
75 gram volkoren pasta per persoon
1/2 pakje frito
1 blik tomatenblokjes
Peper en zout
2 eetlepels kruidenmix

Pangrattato:

4 sneeën brood
Olijfolie
1 teen knoflook
Peper en zout
Pasta

Kook de pasta met ruim zout water in ongeveer 10 minuten gaar. 75 gram per persoon. Proef of de pasta klaar is.

Saus:

-We beginnen met het snijden van de groente voor de pastasaus. Snijd alle groente mooi fijn, hoe fijner gesneden, hoe lekkerder de saus wordt.
Als alle groente gesneden zijn bak je op middelhoog vuur. De ui en de knoflook bak je samen voor 3 minuten. Daarna voeg je de goed gewassen prei toe, de bleekselderij en de wortel. Bak dit geheel 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna peper en zout, kruidenmix, de Frito en de tomaten in blik toe en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes

Pangrattato:

Snijd het brood zonder korst, en de knoflook zeer fijn en meng met peper, zout en olijfolie.
Doe het kruimel mengsel 5 minuten in de pan tot de kruimels krokant zijn. Serveer apart in een schaaltje.

Serveren:Daarna kan je de borden opmaken. Meng de pasta en saus door elkaar, garneer met de pangrattato. Eet smakelijk! Pangrattato is een heerlijke en smaakvolle vervanging van geraspte kaas.

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *