Voor 6 sliders :
75 gram quinoa
200 gram tomaat
1 sjalot
1/2 limoen
optioneel: 1/2 rode peper, zonder zaadjes
100 gram zwarte bonen in blik|
25 gram cashewnoten
1 el volkorenmeel
2 eetlepels paneermeel
1/2 eetlepel Kruidenmix
1/2 ei
Ijsbergsla
Plakjes augurk
6 mini hamburgerbroodjes
Kook de quinoa in 10 minuten met een beetje zout in een steelpan.
Ondertussen maak je de tomatensalsa.
Rasp met de grove rasp een halve tomaat totdat je alleen het velletje overhoudt. Pel de sjalot en snijd heel erg fijn! 1 eetlepel gebruik je voor de tomatensalsa. Rasp de schil van een halve limoen. En pers de vrucht uit. Doe bij de tomatensalsa, samen met wat peper, zout en eventueel wat rode peper zonder zaadjes.
Intussen zal de quinoa klaar zijn. Laat boven de spoelbak goed uitlekken.
De zwarte bonen moet je afspoelen met koud water in een vergiet en goed uit laten lekken. Daarna leg je een keukenpapier op je werkblad en maak je de bonen extra droog. Doe de noten in de keukenmachine en maal fijn. Doe de bonen, 1 eetlepel sjalot, de kruiden, een klein beetje zout en de meel in de keukenmachine. Doe het mengsel op een bord en voeg de quinoa en paneermeel toe en roer met een spatel goed door.
Doe olie ( 3 eetlepels) in de koekenpan en vorm met je handen van het mengsel 6 mini hamburgertjes. Voor extra krokant, rol de sliders nog even door wat paneermeel. Bak op hoog vuur (goed opletten dat ze niet verbranden!) aan twee kanten in 10 minuten goudbruin. Snij ondertussen wat ijsbergsla, heel fijn en wat plakjes augurk!