Sinaasappelcheesecake met dulce de leche

Deze taart is echt een super frisse en verrassende taart! Een winnaar voor verjaardagen of als toetje! Niet een makkelijk recept om als kind te maken, wel super lekker om als kind te eten!

Vaak worden cheesecakes gemaakt met citroen (wat ik ook heerlijk vind) maar dit heeft net even een verrassender effect.

Het recept van dulce de leche kan je hier terugvinden en is zo makkelijk zelf te maken.

Ingrediƫnten voor de taart:

500 gram volle kwark

200 gram cream cheese

250 gram speculaas of bastogne koeken

80 gram roomboter

2 sinaasappels

1 citroen

150 gram fijne basterdsuiker

2 zakjes vanillesuiker

5 blaadjes gelatine

350 gram slagroom

Garnering:

1 portie dulce de leche

12 mini stroopwafels

100 gram schuddebuikjes

Doe de verkruimelde speculaas met de gesmolten roomboter in de keukenmachine en maal fijn.

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en daarna met het mengsel, druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet tot nader gebruik weg in de koelkast.

Week de gelatine blaadjes in ruim koud water.

Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Verwarm het sap in een pannetje. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en voeg ze bij de verwarmde sinaasappelsap. Roer de gelatine door het warme sap tot dat de blaadjes helemaal zijn opgelost.

Laat het sap goed afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en suiker en voeg de citroenrasp toe. De cream cheese en de kwark meng ik voorzichtig en op een lage stand door het slagroom mengsel. Voeg de citroensap toe, en de sinaasappelsap die je eerst door een zeef haalt. Als alles goed vermengd is kan het mengsel in de taartvorm. Laat het een paar uur staan in de koelkast, het liefst een hele nacht.

De dulce de leche doe je voordat je de taart serveert op de taart. Klop de dulce de leche eerst nog even los met een garde en maak hem iets dunner door hem opnieuw te verwarmen. Garneer de taart met halve stroopwafeltjes en schuddebuikjes

Chiapudding met mangosaus

Ik heb deze chia pudding samen met Amber gemaakt. Het is dus ook echt leuk om al met een twee jarige te […]

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *