Ik ervaar een paar dingen als ik workshops geef:
-Het meeste hoor ik: Gezond eten is duur. Hier wil ik het graag vandaag over hebben. Mijn ervaring is dat eten steeds duurder wordt. De prijzen zijn vergeleken met een paar jaar geleden minimaal 20% gestegen. Met een beetje mazzel heb je een fijne werkgever die daar naar kijkt en je loonsverhoging geeft, maar met pech ervaar je inmiddels dat alles onbetaalbaar is geworden, en kan je het ook nog amper tot niet betalen. Mijn advies is denk in mogelijkheden, er zijn heel veel gezonde maaltijden te maken die wel betaalbaar zijn, ook voor een heel klein budget. Denk bijvoorbeeld aan mijn veggiepasta, Lente Lasagne of een soep. Eigenlijk zijn alle gerechten die ik op scholen kook, er zo op ingericht dat ze thuis door iedereen gemaakt kunnen worden, ongeacht je budget. Op mijn website staan wel een paar duurdere gerechten tussen, die is natuurlijk ook ingericht op een bredere doelgroep. Ik wil op scholen ook echt meegeven aan mijn leerlingen dat ze de gerechten thuis ook kunnen maken.
Daarnaast nog wat andere tips;
*Wees creatief, een bloemkool kan je door de helft snijden en de ene dag bakken of koken en de andere dag als romige pasta saus maken.
*Koop groente in het seizoen of aanbieding. Vandaag kocht ik bijvoorbeeld 3 preien voor 1 euro ( eindeloos te gebruiken).
* Koop bepaalde groente uit de diepvries, dan kan je alles per portie uit de vriezer nemen, het zit boordevol vitamines, en het is lang houdbaar.
*Wees vindingrijk, maak een portie van mijn Pangrattato en je kan de geraspte kaas achterwege laten.
* Koop sowieso minder dierlijke producten, dat is namelijk echt enorm gestegen de afgelopen jaren, en nog beter voor lijf en milieu ook!
*En tot slot voor nu: koop minder. en wat je koopt, eet het op. Van restjes groente kun je altijd een soep, saus of fritatta maken. We gooien allemaal nog steeds teveel weg. Dat kan heel veel geld schelen. Succes met de tips
Hier met empanada’s