Zelf pindakaas maken is zo makkelijk! De geur van geroosterde pinda’s die door je huis trekt is alleen al een reden om dit eens te proberen. Bovendien worden er bij potten pindakaas uit de winkel heel veel suikers gebruikt en plantaardige vetten. Wij gebruiken hier alleen pinda’s, zout en kokosolie.
Voor een kleine pot pindakaas:
Een zak ongezouten pinda’s a 235 gram
Een flinke eetlepel gesmolten kokosolie
Zeezout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de pinda’s, op een met bakpapier bekleedde bakplaat, en doe ze 15-20 minuten in de oven. Hoe langer je de pinda’s laat branden, hoe meer de geroosterde smaak naar boven komt.
Daarna doe je de pinda’s met zeezout en de gesmolten kokosolie bij elkaar in de keukenmachine. Je kan altijd een snufje suiker toevoegen. Laat de keukenmachine een paar minuten flink doordraaien. Hierdoor krijg je een heerlijk smeuïge pasta!
Bewaar in de koelkast in een luchtdichte pot.