Ohhhhh wat is Amber dol op chocomousse! Deze is zo makkelijk te maken als je een slagroomspuit hebt tenminste. Anders kan je ook het andere recept op de site volgen.
Ingrediënten suikersiroop:
200 ml water
100 gram suiker
Rasp van een hele sinaasappel
Doe de suiker, water en sinaasappel rasp in een steelpan.
Kook in tot de suiker is opgelost, laat daarna goed afkoelen en
gebruik naar gewenste zoetheid.
Overige ingrediënten:
8 eetlepels cacaopoeder
2 theelepels oploskoffie
400 ml slagroom
Suikersiroop naar gewenste zoetheid
Hazelnootjes
Wit geschaafde chocola ter garnering
Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng goed door. Alles moet opgelost zijn. Voordat je de vloeistof in de slagruimspuit doet haal je even alles door de zeef. In de spuit mogen absoluut geen klontjes zijn, anders verstopt de spuit. Draai een gaspatroon in de spuit en draai dicht. Daarna goed schudden! Ondanks dat het niet hoeft, zet ik de spuit het liefste een paar uur koel! Gegarandeerd voor een prachtig mooi luchtige mousse! Garneer met hazelnootjes en witte chocola.