Panna cotta

Panna cotta is het meest makkelijke dessert dat er is, ook als kinderen dit zelf maken. Panna cotta is een gerecht uit Italië en betekent: gekookte room. Op Curaçao hadden we tijdens een workshop eerst zelf pepernoten gebakken. Daar hadden we een crumble mee gemaakt en ik had de verse karamelsaus vooraf al gemaakt. Omdat karamel maken best een spannend werkje is, met heel hoge temperaturen, kan je dit het best door een volwassene laten doen! Je kan hier eindeloos mee variëren en ik zal waarschijnlijk in de toekomst ook meer variaties op de site plaatsen.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 ml slagroom
100 ml melk
40 gram suiker
3 blaadjes gelatine
1 zakje vanillesuiker

Week de gelatine in ruim koud water (minimaal 15 minuten) voordat je de gelatine aan de warme room toevoegt.

Meng de slagroom en melk met de suiker en de vanillesuiker in een steelpannetje en breng het geheel zachtjes aan de kook.

Haal van het vuur als de room begint te koken en voeg dan de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door tot alle gelatine is opgelost. Laat 10 minuten afkoelen en roer het ondertussen nog een paar keer door. Giet de panna cotta in de gewenste vormpjes en laat het room mengsel minstens drie uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Daarna mag je er zelf mee variëren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *