Flespompoen-bonen soep met spinazie

Mijn lieve vriendin en tevens buuf kwam aan met een van haar laatste flespompoenen. Daar besloot ik mee te experimenteren en een eigen recept mee te creëren. Een beetje met mijn favoriete ingrediënten, dus voor mij kon dat niet meer misgaan, en de smaak was erg verrassend! Ik denk zelf dat deze pompoensoep, in deze variant meer voor volwassenen is… maar hij was zo lekker dat ik hem graag met iedereen deel! En je kan een recept natuurlijk altijd aanpassen naar eigen wens.

Ingrediënten voor een grote pan:
1 flespompoen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje, kip of groente
1 stuk gember, duim grootte
1 klein blikje tomaten puree
1 eetlepel harissa
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
1 flinke eetlepel mango chutney (zelfgemaakt of uit pot)
1 blik linzen 400 gram
1 blik kikkererwten 400 gram
2 middelgrote aardappels
100 gram (verse) spinazie
Ter garnering (optioneel):
Ingelegde citroen (paar heel fijn gesneden stukjes)
Wat verbrokkelde feta kaas
Geroosterde pompoenpitjes

Doe de fijngesneden knoflook, gember en ui in een grote “soeppan”, en laat een paar minuten op laag vuur licht bruin bakken. Doe daarna de harissa en de tomatenpuree in de pan en voeg de komijn en kurkuma toe. Roer goed en op een laag vuur! Als je het idee hebt dat er een soort kruidenboemboe ontstaat dan voeg je de aardappel en pompoen in blokjes toe, mangochutney en de bouillon. Laat ongeveer 25-30 minuten op middelhoog vuur pruttelen en pureer daarna tot gewenste dikte. Daarna verwarm je er de linzen en kikkererwten in (uitgelekt). Tot slot roer je er de spinazie door totdat de spinazie helemaal geslonken is.

Garneer met heel fijn gesneden ingelegde citroen, blokjes feta en geroosterde pompoenpitjes …

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.