Voor deze soep kan je letterlijk alles combineren wat er in je kast, vriezer of koelkast ligt … ik geef dus een indicatie van wat ik heb gebruikt, maar voel je vooral vrij om op te maken wat je hebt liggen, want weggooien is eeuwig zonde! Zelfs voor de pasta heb in allerlei soorten bijeen geraapt en in de pan gedaan. Je kan de pasta wat fijner stampen, en zo gebruik je dus voornamelijk left-overs, geweldig!
Voor een pan voor 8 personen:
Een medium/grote ui
3 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
Een hand snoep tomaatjes gehalveerd
200 gram winterpeen
1 prei
Een flinke hand boerenkool
2 aardappels
1 blik cannellini bonen (400 gram)
1 blik linzen (400 gram)
1 blik tomaten
2 bouillonblokjes vega of kip
150 gram pasta
2 verse of gedroogde laurierblaadjes
een takje rozemarijn of andere kruiden, alles is goed!
Optioneel : een gedroogde chorizo worst
Optioneel: Parmezaanse kaas of Pangrattato
Als je chorizo in je soep wilt doen, is het raadzaam die eerst aan te bakken. Zorg dat je de chorizo heel klein gesneden hebt, of vermalen met een keuken machine en bak krokant in 5 minuten. Voeg vervolgens de blokjes ui en fijn gesneden knoflook toe. Laat dit even 5 minuten meebakken. Daarna kan je alle andere (fijn gesneden) groenten toevoegen, gevolgd door de laurier, peper, zout, het blik tomaten, en de blikken bonen (Incl vocht).
Verkruimel 2 bouillonblokjes en voeg kokend water toe tot alles goed onder water staat. Als je pasta wilt toevoegen, maak die dan eerst wat kleiner door de pasta kapot te slaan. Zorg dat er genoeg water in de pan zit! Met de deksel erop kan je dit 15/20 op middelhoog vuur laten staan. Er zal veel water worden opgenomen door de pasta en de groenten, voeg desnoods tussentijd wat water toe. Check na 20 minuten of de soep nog wat peper of zout nodig heeft en dan kan je hem garneren met Parmezaanse kaas en/of pangrattato
ps: mijn jongste dochter vond sommige stukjes toch wat “groot”, dus ik heb voor haar even wat in een blender gedaan en voila! Alles ging schoon op 🙂