Krokante Tofu met pindasaus

Tofu
1 teentje knoflook
scheutje sojasaus
scheutje ketjap manis
peper/zout
olie om in te bakken

voor de pindasaus:
200 ml kokosmelk of water
100 gram ongezouten pinda’s
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel Ketjap Manis
1 stukje gember
eventueel een pepertje of sambal naar wens



Dit is echt een heerlijk recept wat super makkelijk en snel klaar is. Wij eten het graag met een kort gekookt sperzieboontje, eitje, wat rijst en komkommer.

Snijd de tofu in blokjes van een centimeter en marineer ze in een mengsel van alle ingredienten. Doe wat olie in de pan en bak daarin de tofu blokjes krokant en bruin.

Voor de pindasaus kan je alle ingrediƫnten in een keukenmachine doen en vervolgens het mengsel opwarmen op een middenhoog vuur.

Deze pindasaus is gemaakt met kokosmelk, vandaar de lichte kleur.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *