De kinderen van de workshop moesten hier eerst een beetje aan wennen, met twee vorken een gekookt stukje kip uit elkaar “trekken”, maar toen ze eenmaal mochten roeren en proeven waren ze verkocht! Ohh zo makkelijk maak je dus kip kerrie salade. Ik liet ze ook zien hoe je verse mayonaise maakt in een handomdraai. Dat zal ik hier later nog laten zien!
Voor 4 kleine gevulde wraps:
100 gram kip
Een handvol stukjes ananas (extra fijn gesneden)
Mayonaise (toevoegen naar smaak)
1/2 blokje kipbouillon
1 stengel lente ui
1/2 theelepel kerriepoeder
Peper en zout
Citroensap (naar smaak)
1/2 theelepel paprikapoeder
Kook de kipfilet in de bouillon met wat zout, zo’n 10 minuutjes.
Snij ondertussen de ananas heel fijn en de lente-ui heel fijn.
Als de kip gaar is kan je het met twee vorken uit elkaar gaan “trekken” zo krijg je eigenlijk pulled chicken. Je kan het als je het moeilijk vindt, ook met je handen doen.
Meng in een kom wat mayonaise, paprikapoeder, kerriepoeder en peper en zout, doe daar ook de citroensap bij. Meng goed door.
Voeg daarna de kip, ananas en lente ui toe en proef! Moet er nog iets bij? Mayonaise? Kruiden? Daarna lekker smullen! Ook heel lekker om er wat fijn gesneden bieslook door te mengen!