Wow, toen ik ooit een gepofte knoflook zag op de voorkant van mijn favoriete kookboek van Donna Hay, Basics to Brilliance wist ik, dat ik dit ook heel graag wilde proberen. Vaak zijn kleine dingen proberen een enorme openbaring. Dit is ook heerlijk voor kinderen. Nadat de knoflook bol een uur in de oven heeft gestaan wordt hij namelijk helemaal zacht van structuur, maar ook van smaak!
Ingrediƫnten:
Een verse bol knoflook
Olijfolie, extra vierge
Zeezout en peper
Aluminium folie
Snij de bovenkant van de knoflook af en besprenkel de knoflook goed met olijfolie. Voeg daarna peper en zout toe en pak de knoflook in aluminium folie. Als de knoflook een uur in de oven heeft gestaan op 160 graden is hij klaar!
Een heerlijke toevoeging door knoflook of kruidenboter, pastasauzen, risotto maar ook door soepen. Probeer het uit! Je kan de knoflook zo uitknijpen!