Knolselderijsoep met gepofte knoflook

Wat een heerlijke soep is dit, vol van smaak en met een subtiele smaak van de gepofte knoflook, echt absoluut de moeite waard om te maken. Ik had met de kerst een heerlijke amuse gemaakt, van een knolselderij crème met een krokant stukje knolselderij, granny smith appel en gebrande hazelnoten, maar had nog bijna een hele knolselderij over!

Ingrediënten:
1 knolselderij
600 ml melk
1 bouillonblokje (groente)
2 eetlepels crème fraiche
1 aardappel
1 ui
3 teentjes (gepofte) knoflook
Peper, zout en olijfolie
Optioneel: ter garnering uitgebakken spekjes,
croutons of geraspte kaas.

Schil en snijd al je groente in blokjes van 2 bij 2 cm. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak allereerst de ui en als je rauwe knoflook gebruikt de rauwe knoflook. Een paar minuten op een middelhoog vuur. Dan voeg je de aardappel toe. Als dat alles lekker geurt en kleurt voeg je voorzichtig de knolselderij toe en laat nog 3 minuten mee bakken, voeg peper en zout toe. Dan voeg je voorzichtig de melk toe, samen met het bouillonblokje. Laat alles ongeveer 20 minuten door pruttelen. Voeg als laatste de gepofte knoflook toe. Als alles gaar is, pureer je met een staafmixer alles tot een smeuïge soep. Voeg de creme fraiche toe, en pureer nog een keer kort mee. Proef! Kijk of de soep nog wat nodig heeft. Wij serveren de soep vaak met een scheutje olijfolie, wat fijngesneden uitgebakken spekjes en een heerlijk vers gebakken focaccia.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.