Dit is echt een heerlijke curry voor het hele gezin. Ik voeg zelf op mijn bord nog wat chili vlokken toe, omdat wij van pittig eten houden. Maar ook zonder pit is het een topper!
Een goede curry wordt bereid met tijd en liefde. Hoe langzamer de verschillende ingrediƫnten toegevoegd worden, hoe meer smaak er uiteindelijk te proeven zal zijn! Ik maak zelf het liefste de curry een dag van tevoren. De dag erna zullen de smaken nog beter met elkaar vermengd zijn.
ingrediƫnten voor 4 personen:
350 gram iets kruimige aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
3-5 (tros) tomaten, met volle smaak, in blokjes gesneden
2 uien
1 stuk gember, duim grootte
3 teentjes knoflook
een klein blikje kikkererwten, ( inclusief sap)
een klein blikje tomatenpuree
pakje kokosmelk, 200 ml
1 kippenbouillonblokje, of groentebouillon als je vegan wilt koken
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels garam massala
2 theelepels kurkuma
peper, zout
flinke hand amandelschaafsel
bijgerechten:
400 gram sperzieboontjes
300-350 gram rijst
Hak de gember, knoflook en ui in een hakmolen tot een fijn mengsel. Doe olie in een grote stoofpan en voeg het mengsel toe. Dit kan je op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten aanfruiten (het hoeft niet bruin te worden). Voeg vervolgens de specerijen en de tomatenpuree, peper en zout toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Daarna volgen de tomaat en aardappel, en laat weer 5 minuten rustig bakken. Als laatste de kikkererwten met sap en het bouillonblokje en voeg weer wat peper en zout toe. Schep dit goed om en laat 10 minuten sudderen. Als laatste mag de kokosmelk erbij. Laat de pan zo lang op het vuur staan tot de aardappel gaar is. Je kan eventueel een scheutje water toevoegen.
Doe een scheutje olie en wat zeezout in een koekenpan. Voeg daarna het amandelschaafsel toe en bak het schaafsel totdat het bruin en knapperig is. Laat afkoelen op een keukenpapier. Bak in dezelfde pan ( met de overgebleven zout en olie) de sperzieboontje tot ze beetgaar zijn.
Serveer met witte rijst