Afgelopen weekend mocht ik met mijn werk een weekend naar Curaçao. Voor mij natuurlijk een heel speciale bestemming! Een weekend klinkt geweldig, alleen ben je daar slechts 24 uur! Door de corona maatregels mogen wij het hotel niet uit, en zijn er allerlei restricties opgelegd, om alles voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Ik vond het super bijzonder om weer “thuis” te komen. We zijn een half jaar geleden vertrokken, en dan weet je natuurlijk niet wanneer je daar ooit weer komt. Nu heb ik het geluk dat mijn baan, mij de mogelijkheid biedt om te blijven “reizen”, al zitten daar nu zoveel beperkingen aan. Het bracht me zoveel herinneringen terug, dat ik ook besefte dat de Antillen altijd een onderdeel zullen blijven van ons leven. 6,5 jaar is natuurlijk ook een hele poos! Lea is op Bonaire geboren, onze hond Dingo hebben wij uit het asiel op Bonaire gehaald. Zelfs Rob en ik hebben elkaar op Bonaire ontmoet! Ook was het weerzien met mijn dierbaren vrienden van daar bijzonder, zij mochten mij gelukkig wel op komen zoeken, al moesten we afstand houden.
Ik ben met kooklessen begonnen op Curaçao, toen heette het wereldskinderkoken. Werelds zullen we altijd blijven, dat zal ik ook altijd meenemen in mijn kooklessen. De wereld is (pre-corona) zo fantastisch. Er is zoveel te ontdekken, zoveel te proeven! Bij Bonaire en Curaçao denk ik altijd terug aan awa di Lamunchi…. Wij zijn er dol op! Ik zal het recept met jullie delen want deze verkoelende limoen drank is ook hier heerlijk in de zomer!