Tel Aviv

Vorige week mocht ik dan eindelijk na 15 jaar vliegen een keer naar Tel Aviv. Tel Aviv staat bekend om een hypermoderne en vrije stad, met een geweldige keuken! Het enige nadeel was dat ik mijn vrije dag daar had op de zaterdag, de heilige dag in het Jodendom, de Shabbat. Al waren er wat dingen dicht in Tel Aviv, het is een stad met zoveel culturen en geloven dat de levendigheid er voor mij niet minder om was! We liepen na onze korte nacht en het koude ontbijt (op Shabbat mogen er geen elektrische apparaten worden gebruikt) via de brede boulevard naar het oude Centrum, Jaffa.

Overal waren kleine steegjes, trapjes omhoog (en omlaag) en prachtige oude gebouwen. We hebben bij een arabisch koffietentje heerlijke espresso gedronken. Even later een enorm glas verse Granaatappelsap.

Tussendoor even een leuk weetje: de granaatappel heeft volgens de traditie 613 pitjes, gelijk aan het aantal geboden in de Tora, de heilige leidraad van Joodse mensen. De granaatappel staat daarom voor kennis en wijsheid, maar ook vruchtbaarheid en wordt in het midden oosten als heilige vrucht gezien.

“S avonds huurden we elektrische stepjes en gingen we vanaf het hotel terug naar Jaffa. Wij hadden ’s middags langs een geweldig restaurant gelopen, en niets was minder waar! Onze hele maar dan ook hele tafel werd vol gezet met heerlijke dipjes, hapjes en salades. Samen met het flatbread was het al een enorme maaltijd op zich, maar we moesten het gerecht nog bestellen! Dit was van het huis! We hebben zo onwijs genoten, dat ik met een heerlijke bries door mijn haren terug reed op het stepje naar het hotel. Wat is het leven toch mooi! en wat geweldig dat ik op deze manier mijn twee passies met elkaar kan verweven. Reizen en eten, en de wereld ontdekken maar ook de eetculturen. De nacht was wederom erg kort, maar ik was weer vol met nieuwe ideeen en ervaringen!

Al het lekkers van het restaurant

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *