Ecuador, Quilotoameer

Ik mocht afgelopen week 5 dagen naar Ecuador. Ik ben de afgelopen maanden al 2 keer eerder in Ecuador geweest (en in het verleden ook), maar elke keer was de stop net iets te kort om iets onwijs gaafs te gaan doen. Nu werd ik al gemaild door m’n collega Ria of wij mee wilden op een tour rond het kratermeer van Quilotoa en daar wilden overnachten in een hostel. Ik was gelijk enthousiast! Ecuador is namelijk een geweldig mooi land! We zijn hier met Lea op vakantie geweest in 2015 toen ze 15 maanden was.

De volgende ochtend waren we allemaal rond 6 uur aan het ontbijt. Niet zo lastig met -7 uur tijdsverschil en werden we rond 7:30 opgehaald. Eenmaal Quito uit, begint het landschap te veranderen. Ecuador is zo mooi, divers en puur! Alles is glooiend en groen. De specialiteit van het land is het eten van Cavia. Daar kunnen wij ons natuurlijk helemaal niets bij voorstellen, die schattige fluffie huisdiertjes. Omdat het vrijdag was, zag je ter voorbereiding van het weekend overal Cavia’s aan het spit hangen.

Langs de weg lopen alle Ecuadoraanse mensen uit de dorpen in de kleurrijke kleden en rokken. Altijd prachtig om te zien! Toen we eenmaal in Quilotoa aankwamen zagen we het kratermeer al liggen. Het was waanzinnig mooi! Het was op een paar druppels na ook nagenoeg droog dus we konden de wandeling vol enthousiasme beginnen! Een collega trok het hoogteverschil absoluut niet, we waren namelijk op 4000 meter hoogte en dat veroorzaakt dan duizelingen, hoofdpijn en hartkloppingen. Zij kon nadat ze even was bijgekomen nog een klein stukje lopen, maar we moesten al vaak stoppen omdat het gewoon niet ging. Wij gingen met z’n drieën verder, de gids ging met haar terug naar de auto. De wandeling zou na deze 1,5 uur nog ruim 3 uur duren. Het was ontzettend gaaf en mooi, zo helemaal alleen rond het meer met geen enkel persoon te zien! Maar het was ook ontzettend pittig. Het klimmen en klauteren over de bergkammen was echt een klus voor gevorderden. Een andere collega kreeg het zwaar, ook door te weinig voedsel en kortademigheid en we moesten veel stoppen.

Er was ook geen weg terug! We moesten door… Na in totaal 5,5 uur lopen bereikten we het verkeerde dorp. We belden de gids en hij kwam ons halen. Daarna volgde er een ruige bergpas van 1,5 uur… we zeiden niks en waren allemaal kapot van de intensieve trip en indrukken van die middag.

In het hostel aangekomen werden we hartelijk verwelkomt met een warme kop quinoa soep, en daarna een lekkere vegetarische curry met rijst, eten smaakte nog nooit zo goed!! We zitten in een eco logde (the Black sheep inn) met de natuur hoog in het vaandel. We hebben een compost toilet en alles wordt hergebruikt… mooi om te zien dat dit soort ontwikkelingen zich in alle landen steeds meer ontwikkelen!

Ik ben benieuwd hoe het uitzicht is als we zo wakker worden, toen we aankwamen was het namelijk pikkedonker.

Helaas moeten we na het ontbijt alweer terug naar Quito, want vanmiddag vliegen we door naar Guayaquil.

Het leven is vol avontuur, haal er alles uit ook al is het soms ook afzien 😉 x

alles prachtig in bloei

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *