1 courgette
2 medium aardappelen
2 eieren
2 stengels lente ui (heel fijn gesneden)
100 gram tarwebloem
Peper/zout
1 bakje Griekse yoghurt (150 ml)
Handvol fijn gesneden munt
Rasp de courgettes en aardappel met de rasp en doe in een zeef. Doe er een beetje zout bij en laat het even intrekken. knijp met je handen de laatste vocht uit het courgette mengsel en doe in een grote kom. Voeg de eieren, de lente-ui, de bloem, peper en zout toe. Meng goed door tot alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
Verhit een scheutje olie in de pan. Neem een beetje van het mengsel en maak er een soort koekje van, doe daarna in de koekenpan. Bak beide kanten goudbruin. Als de koekjes gebakken zijn leg je ze op een snijplank met daarop keukenpapier om ze uit te laten lekken.
Voor de munt dip meng je de yoghurt, fijn gesneden munt, peper en zout en wat olijfolie met elkaar.
Eet smakelijk!
