Dit is een superleuk en lekker hapje wat we met de kookschool op Curaçao gemaakt hebben. Een combinatie van een pasta bolognese achtige saus met een knapperig bakje uit Azië.
Per hapje twee wonton vellen (dit zijn vierkante deegblaadjes die je koopt bij de toko, diepvries)
Een klein worteltje
Teentje knoflook
Een sjalotje
Beetje gehakt
Scheutje Frito (tomaten passata)
Handje geraspte kaas
Peper en zout
Eventueel wat oregano
Handig is een bakspray, maar een kwastje en wat olijfolie kan ook!
Bak het gehakt krokant, voeg peper en zout toe.
Wacht tot het gehakt echt krokant is, hierdoor gaat het veel smaakvoller smaken!
Snij ondertussen de knoflook en ui zeer fijn en de wortel fijn. Allereerst gaat de knoflook en ui bij het gehakt. Eventueel wat oregano, dan de wortel en laat even meebakken. Als laatste voeg je wat frito toe. Dan moet het een smeuïg geheel worden. Proef!
Bak de wonton velletjes (2) in een ingesprayde muffinvorm eerst zonder vulling. Voeg na een paar minuutjes de vulling toe en de geraspte kaas. Dan doe je de hapjes nog 5 minuten in de oven.
Je hebt nu heerlijk Italiaanse bolognese bites!