Spinazie pannenkoek met hummus en groente

Deze mega gezonde pannenkoeken zijn onder de kinderen mega favoriet. Zelfs kinderen die geen groente lusten, lusten deze pannenkoeken. Ook heerlijk met de cottage cheese spread van de Paprika-Tomatenpizza!

Voor de hummus :

1 blik kikkererwten
1 teen knoflook
Wat citroensap
1 eetlepel tahin
Snuf paprika poeder
Beetje zonnebloemolie
Peper en zout

Giet de kikkererwten af. Doe alles In de keukenmachine en pureer tot een egale massa, voeg eventueel wat olie toe voor een smeuïge massa.

Voor de pannenkoekjes :

3 eieren
375 ml halfvolle melk
200 gram verse spinazie
1 theelepel bakpoeder
125 gram meel (spelt, volkoren, tarwe)
1-2 komkommers
150 gram Winterpeen geraspt
geraspte appel

olijfolie (voor het bakken)

Kluts de eieren in een kom met een garde

Voeg de melk, bakpoeder, spinazie en meel toe, pureer met een staafmixer tot een glad beslag

Snijd de komkommer door de helft en lepel met een kleine lepel het midden eruit. Snijd vervolgens in kleine reepjes. Schil de wortel en rasp de wortel daarna met de julienne rasp,(Lucifers)

Smeer de pannenkoek in met de hummus en bekleed daarna met de groente. Rol op en snijd door midden. Eet smakelijk!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *