100 gram volkoren brood
2 paprika’s (geel of rood)
2 tenen knoflook
1 komkommer
6 trotstomaten
2 el rode wijn azijn
100 ml water
Peper, zout
Olijfolie
Voor de croutons, brood & korstjes brood, peper, zout en een teentje fijn gesneden knoflook.
Snijd de korst van het brood en snijd het brood in kleine stukjes. Bak het brood in de koekenpan zonder olie tot het brood bruin krokant is.
De korstjes bewaar je.
Snijd de paprika in mooi kleine stukjes. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd 5 trostomaten in fijne stukjes (bewaar ook het vocht) en schil de komkommer en snijd door de helft, snijd in kleine stukken van ongeveer 1 cm.
Hou een klein deel van de paprika, tomaat en komkommer apart voor de topping.
Als alles gesneden is, doe je eerst het water in de blender, dan de paprika, het geroosterde brood, de komkommer, knoflook en tomaat. Voeg wat azijn, peper, zout en olijfolie toe en proef.
Dan snijd je de rest van het brood in fijne stukjes, meng met een teentje fijn gesneden knoflook en olijfolie, peper en zout (croutons) en doe in de oven. Snijd de rest van de komkommer in heel kleine blokjes en zo ook de tomaat…. Als je de soep hebt ingeschonken kan je de soep afmaken met de toppings.