Ik heb de verhoudingen precies opgenomen zoals de inhoud van de kerstdoos van de kerstmarkt.
ingrediënten:
70 gram ongezouten roomboter
80 gram suiker (kraft zakje)
1/2 ei
een snuf zout
100 gram bloem (doorzichtige zakje)
1-2 theelepels 5 spicemix (bruine poeder)
1/4 theelepel baking soda optioneel
1/4 theelepel bakpoeder
30 gram poedersuiker (doorzichtige verpakking)
1 bakje rode decoreer sprinkles ( doorzichtige verpakking)
Doe alle ingrediënten op kamertemperatuur in een mengkom. Mix de ingrediënten totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Dit deeg is vrij plakkerig! Strooi een beetje meel op je werkblad en rol van het deeg een soort dikke staaf. Verpak het daarna in vershoudfolie en leg het deeg een half uur (minimaal) in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Als je het deeg uit de koelkast haalt kun je nu mooie plakjes afsnijden en die gelijk op een met bakpapier bekleedde bakplaat leggen.
Bak de koekjes 9-14 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven.
Tip: ik doe vaak de helft van het deeg in de vriezer. Als je dan visite krijgt kan je ter plekke plakjes van het deeg afsnijden en afbakken. Zo heb je altijd bakkerskwaliteit koekjes in huis, en heerlijk warm!
optie: voor de kerst variant kan je de 30 gram poedersuiker mengen met enkele druppels water, decoreer hiermee de koekjes en decoreer met rode sprinkels.
Een gedachte over “Five spice kerstkoekjes Prisma”