50 gram speculaas of kruidnoten
50 gram suiker
6 eieren
Slagroom 1,25 dl
Melk 1,25 dl
Vanille stokje of 2 theelepels vanille extract
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels fijne witte suiker
Créme brûlée brander
Breng de melk en room samen aan de kook tot aan het kookpunt.
Snij het vanillestokje open en schraap er de zwarte zaadjes uit. Voeg ook het stokje zelf toe, of gebruik 2 theelepels vanille extract.
Maak de speculaas of kruidnoten fijn, door middel van een keukenmachine, of met een vijzel en laat ze in het roommengsel oplossen. Roer tussendoor een paar keer.
Splits de eieren. Meng de 50 gram suiker, samen met de eidooiers goed door elkaar. (Het eiwit gebruik je helaas niet in dit gerecht maar kan je wel gebruiken voor kokosmakroontjes!)
Gebruik de staafmixer voor het room mengsel. Meng het mengsel daarna door de eidooiers.
Verwarm de oven voor op 90 graden. Vul een ovenschaal met water en zet daarin de schaaltjes met het mengsel. Laat het een uur in de oven staan. Daarna moeten de toetjes volledig afkoelen.
Meng de bruine suiker met de fijne suiker in een schaaltje en strooi een suikerlaagje op de créme brûlée.
Brand hem daarna voorzichtig tot de suiker gaat karamelliseren met een créme brûlée brander. Mocht je geen créme brûlée brander hebben dan kan je de bakjes ook in de oven op de grill stand zetten op 200 graden totdat de suiker gesmolten is.