Zuid-Afrikaanse Pompoensoep

Toen Rob en ik in Zuid Afrika waren hebben we de meest lekkere dingen gegeten. Wat is zuid Afrika een geweldig land! We hebben genoten van de boboties, heerlijke vlees gerechten, gedroogde worstjes en veel meer!

1 ui
1 teentje knoflook
1 stukje gember
1 fris sappige appel, in blokjes gesneden
Flespompoen of gewone “ Halloween” pompoen in blokjes gesneden
(Voor kindjes die van pittig houden, een rode peper, zonder zaadjes)
1 kippenbouillon tablet
200 ml melk
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels mangochutney (liefste vers gemaakt!)
Eventueel crème fraiche, ter garnering

Doe wat olie in de pan en fruit daarin de ui, gember en knoflook….voeg de kerrie toe (en eventueel de rode peper). Voeg de pompoen, de appel en de chutney en roer goed door.
Vul de pan voor iets minder dan de helft met de bouillon en de melk,
laat dit 20 minuten staan. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Gebruik daarna de staafmixer om de soep glad te maken en voor de romigheid kan je een eetlepel crème fraiche op de soep leggen en decoreer met wat groene kruiden.. (peterselie, bieslook), mag ook gedroogd.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.