Per persoon 75 gram risotto
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
1 bouillonblokje
500 ml heet water
Rasp en sap van een halve citroen
75 gram Tuinerwten
Bosje munt
Parmezaanse kaas, flink hand, geraspt
Snijd de ui, knoflook en bleekselderij zeer fijn. Doe een eetlepel olijf in de pan op laag vuur en bak het groentemengsel een paar minuten tot de groente glazig zijn. Voeg daarna de risotto rijst toe en bak ook dat een minuut samen met de groente, voeg wat citroensap toe.
Voeg ondertussen het bouillonblokje toe aan 500 ml heet water. En roer goed door. Voeg dan beetje voor beetje steeds een beetje bouillon toe aan het risotto mengsel. Dit blijf je doen tot dat de risotto gaar is. Steeds als alle vocht is opgenomen, voeg je een beetje vocht toe. Ontdooi ondertussen de tuinerwtjes in een bakje met heet water en laat daarna uitlekken. Voeg de erwten toe aan de risotto. Als de risotto bijna gaar is voeg je tot slot de munt toe en breng je het gerecht op smaak met peper en zout. Als het gaar is draai je het vuur uit. Voeg je de citroenrasp, klontje boter en de munt toe!
Eet smakelijk