Dit gerecht is zo belachelijk simpel maar toch verrassend van smaak. Wij eten deze pasta graag met een frisse salade uit eigen tuin of met platbrood uit de oven met zeezout. Je kan vooral heerlijk platbrood kopen bij de Turkse of Marokkaanse supermarkten, maar ook voorverpakt bij een reguliere supermarkt. Grappig dat ik me dan realiseer dat we op Curaçao altijd platbrood in huis hadden en het in de vriezer deden zodat we dit altijd even konden besprenkelen met olijfolie en zeezout en dan hup, in de oven 6 minuten op 160 graden.
Voor 4 personen:
300 gram volkoren spaghetti
2 medium courgettes
150 ml crème fraiche
50 gram Parmezaanse kaas geraspt
15 gram munt, heel fijn gesneden
1 citroen, rasp en sap
Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar een kopje van het kookvocht.
Snij de courgettes tot aan de kern met een julienne rasp, of gebruik een spiraalsnijder. Zo krijg je mooi gelijke sliertjes. Bak de sliertjes in een scheut olijfolie in twee minuten aan. Voeg daarna de spaghetti toe, de crème fraiche, de citroen rasp en sap en tot slot de munt. Als je de saus te dik vindt, kan je wat kookvocht toevoegen. Peper, zout, olijfolie en Parmezaanse kaas op tafel en eet smakelijk.