Wat een feest om zo’n heerlijke soep te bedenken, puur door gewoon smaakvolle ingrediĆ«nten uit de koelkast samen te voegen. Amber is dol op peulvruchten en curry’s, dus voor haar als testpanel, was dit een absolute winner! De gemarineerde bloemkool had ik nog in de koelkast liggen van van de week, maar een gewone bloemkool kan hier ook prima voor gebruikt worden.
voor 4 personen:
1 medium ui, fijn gesneden
1 grote teen knoflook, fijn gesneden
1 stuk gember, fijn gesneden (duimgrootte)
10 kleine tomaten, gehalveerd
200 gram (gemarineerde) bloemkoolroosjes
1 grote aardappel, in blokjes
200 gram gedroogde rode linzen
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel garam massala
snuf cayennepeper
zeezout en peper
1 volle eetlepel tomatenpuree
1 blokje (vegan) groente bouillon
500 ml water
100 ml kokosmelk
Doe een scheutje olie in de pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Fruit aan op een medium hoog vuur. Na enkele minuten kun je de specerijen toevoegen, zout, peper en de tomatenpuree. Laat weer langzaam sudderen. Voeg daarna de aardappel, linzen, 100 gram bloemkool en de tomaatjes toe. Laat dit geheel 20 minuten pruttelen met de bouillon en kokosmelk. Dan kan je de soep deels pureren, dat is naar smaak afhankelijk. Voeg de laatste 5 minuten de bloemkool toe. En top af met geroosterde kokosvlokken, koriander of dunne ringetjes lente-ui.
- Als je verse bloemkool gebruikt en je voegt de laatste 5 minuten de bloemkoolroosjes toe, dan is het handig als de bloemkool 2 minuten voorgekookt is.
- Mocht je de soep dunner willen, dan kan je altijd meer bouillon toevoegen.