Kindercurry

Mijn nieuwe vorm van inspireren doe ik onder de vorm #positivefoodvibe op instagram. Hierbij wil ik iedereen inspireren die gezond eten duur vindt. Dit is echt het meest makkelijke en goedkoopste gerecht ever, en zo smaakvol, zo gezond en zo voedzaam! Je kan hier alles in verwerken wat je over hebt in je koelkast, kool, aardappel, wortel, sperziebonen. Creatief zijn in de keuken bespaart veel geld!

Voor 4 personen:

1 flinke ui
2-3 tenen knoflook
1/4 kool
6 tomaten (of anders een blik)
100 gram spinazie
200 gram bonen (maakt niet uit welke!)
1/2 paprika
1 eetlepel kerrie poeder
1 bouillon blokje
1 pakje kokosmelk
1 theelepel garam massala
1 theelepel kurkuma
Peper, zout

Snijd de ui en knoflook fijn, en snijd de kool in reepjes. Bak op een zacht vuur voor ongeveer 5 minuten en voeg dan de kerrie, kurkuma, bouillon, en garam massala toe. Zo ook de peper en zout. Voeg daarna de groente toe en bak even kort mee. Vervolgens de kokosmelk en laat het geheel dan een half uur sudderen. Eet smakelijk!

Natuurlijk serveer je dit met een lekkere kom rijst 🙂 eventueel naanbrood, koriander en wat extra spice

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *