Wij eten thuis heel vaak vegetarisch. Ik voel me goed bij minder vlees en voel me er ook “gezonder” bij. Als ik vegetarisch kook gebruik ik altijd extra groente en gevarieerde groente. Hierdoor mis je niks in een gerecht. Dit is een van de toppers die ik de afgelopen tijd ontdekt heb! De structuur van bloemkool vind ik sowieso geweldig. Door het wokken blijft deze bloemkool super knapperig en is een explosie van smaak!
Ingrediënten:
1/2 bloemkool, in fijne roosjes gesneden
rasp van 1 citroen
sap van een halve citroen
stuk gember (duimgrootte), fijn geraspt
een sjalot, fijn geraspt
een flinke geen knoflook, fijngeraspt
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprika poeder
optioneel: snuf cayennepeper
een flinke eetlepel tomatenpuree
olijfolie extra vierge
zeezout & peper
Voeg alle ingrediënten voor de marinade samen in een grote kom, meng er olijfolie bij tot er een smeuïge massa ontstaat. Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng goed door. Laat even intrekken.
Doe de olijfolie in een wok en laat goed heet worden. Bak de bloemkool in enkele minuten beetgaar op hoog vuur. Eet smakelijk!
Heerlijk met rijst en andere groente, in een soep, door een salade of de pasta!