Lea vindt het fantastisch om zelf dingen te verzinnen in de keuken. En natuurlijk het liefste met uien! Ze vindt het heerlijk om uien te pellen en te snijden. Ze heeft dit recept zelf bedacht.
Ingrediënten voor een kleine pan:
1 medium ui, grof gesneden
1 teentje knoflook
1 sjalot
Versgemalen peper, zeezout
1/2 bouillonblokje (liefste groente)
1 medium aardappel
1 theelepel mosterd
2 eetlepels crème fraiche
Sneetjes stokbrood
Handje geraspte kaas
Snij de ui, sjalot en knoflook fijn. Snij de aardappel in kleine blokjes.
Doe wat olie in de steelpan, fruit hierin de ui, sjalot en knoflook en bak de aardappel. Voeg de mosterd toe, voeg de bouillon met water toe tot de uien en aardappel net onder water staan. Laat het mengsel nu 20 minuten koken op middelhoog vuur. Na 20 minuutjes prik je met een vork in de aardappel om te kijken of hij gaar is. Voeg de creme fraiche toe. Daarna kan je de soep pureren. Als je de soep wilt garneren met een stokbroodje met geraspte kaas kun je een stokbroodje met wat geraspte kaas bedekken en even onder de gril in de oven zetten totdat de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!