200 gram pompoenblokjes
250 gram bloem
125 gram plantaardige roomboter (koud, ongezouten)
100 gram rietsuiker
1-2 eetlepel koek- en speculaaskruiden
Honing
vanille extract
Bereiden
Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Mooie kleine blokjes laten de kooktijd verkorten!
- Kook de pompoen in 10 min. beetgaar, giet af en doe terug in de pan. Stamp de pompoenblokjes met een pureestamper of mixer tot een puree en laat volledig afkoelen. Voeg daarna een scheutje honing, spec. Kruiden en vanille Essence toe en meng!
- Kneed met de mixer de pompoenpuree, bloem, koude boter, suiker, speculaaskruiden en een snuf zout tot een samenhangend deeg. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie in de koelkast minimaal 30 min. rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van het deeg 12 gelijke balletjes. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze tot ronde platte scones van ca. 3 cm dikte.
- Bak de speculaas-scones in de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen en stevig worden.
Voor de clotted cream:
150 gr. kwark of Griekse yoghurt
75 ml slagroom
1 theelepel vanille extract
1-2 eetlepels honing of ahornsiroop
Klop de slagroom lobbig (dus niet stevig) en meng daarna voorzichtig de overige ingrediënten door de slagroom.
Als de scones zijn afgekoeld kan je ze opensnijden en insmeren met de room en jam.

Deze scones waren gemaakt door 8 Jarigen, ik zal zelf later ook nog een foto uploaden 🙂