120 gram plantaardige margarine
1 citroen
100 gram pecannoten of amandelen
120 gram pure chocolade
90 gram donkere basterd suiker
180 gram tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
4 appels, in fijne blokjes
Stoofpeertjes 6 stuks (vers of kant en klaar gekocht)
2 theelepels koek-speculaas kruiden
Hangop (vers, een liter yoghurt een nacht laten uitlekken in een kaasdoek, of kant en klaar)
1 zakje vanillesuiker
2 theelepels koek-speculaaskruiden
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de boter in kleine blokjes en doe in de koelkast
Was de citroen, rasp de gele schil, hak de noten fijn en hak de chocolade in grove stukken.
Doe de basterdsuiker, bloem, bakpoeder en zout in de kom en meng met een spatel door elkaar. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegbrokken ontstaan, voeg daarna de noten toe. Meng de crumble met de noten of amandelen.
Laat de stoofpeertjes uitlekken maar vang 50 ml van het vocht op. Meng het vocht met de citroenrasp en de koekkruiden.
Snijd de peren in kleine partjes en schil appels en snijd in kleine blokjes, met het peren mengsel met het uitlekvocht en vul de bakjes. Meng de crumble met de fijn gehakte chocolade en doe ongeveer 20 minuten in de oven.
Mix voor de hangop de vanillesuiker, koek-speculaaskruiden en de hangop met een mixer en vul in de spuitzak. Serveer als het uit de oven komt.