Kikkererwten sliders met Tzatziki

Voor 12 sliders:

150 gram geraspte courgette, geraspt met een julienne rasp en dan in kleine stukjes gesneden.
1 sjalot
200 gram kikkererwten
100 gram fijne havermout
50 gram pinda’s of cashewnoten
2 el volkoren meel
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel komijn
1-2 ei eieren
ijsbergsla
mini hamburgerbroodjes

Spoel de bonen af met koud water en laat in een vergiet goed uitlekken. Daarna dep je ze droog met keukenpapier. Doe de pinda’s in de keukenmachine samen met de sjalot, specerijen, zout, peper en de havermout. voeg de kikkererwten toe, samen met het ei en kijk of je een smeuïge massa krijgt. Doe het courgettemengsel in een grote kom en voeg samen met het kikkererwten mengsel. Eventueel kan je paneermeel toevoegen om het geheel tot een mooie stevige burger te kunnen maken. neem een bolletje van het mengsel in je hand en druk samen tot een kleine burger. Het beste is om de burgertjes voor het bakken even te laten op stijven in de koelkast ( doe dan wel een beetje (paneer)meel op het bord, zodat de burgers niet aan het bord gaan plakken.

Doe olie in de koekenpan en zet op hoog vuur. Daarna bak je de burgertjes in ongeveer 5-10 minuten krokant bruin. Serveer de broodjes met ijsbersla en tzatziki!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *